lördag 18 februari 2017

Sammanfattning av 2016

Sammanfattning 2016 www.torskdraget.se
Nu drar snart fiskesäsongen i gång på allvar och vi på www.torskdraget.se är riktigt taggade på havsöringspremiären den första april. Vi tänkte nedan uppdatera lite kort om hur vårat första år som e-handlare varit och hur det ser ut framöver. 
Vilket år det var! Varken jag eller min bror hade tidigare drivit företag, men i början av mars 2016 registrerade vi i alla fall vårat handelsbolag (som vår logga avslöjar så grundades idén till företaget redan 2015, men det var först 2016 bolaget blev registrerat). När bolaget var registrerat så kontaktade vi ett stort antal leverantörer i Asien, vi var nämligen helt inställda på att vi skulle importera alla våra produkter därifrån. Vilken djungel det visade sig vara! Efter att ha beställt hem varuprover från nästan allihopa så valde vi tillslut att importera våra första varor från två leverantörer. Vi hade en begränsad budget och var tvungna att ta hem ett för oss ganska stort antal produkter för att kunna erbjuda konkurrenskraftiga priser till våra kunder så fick vi nöja oss med endast två produkter i början. Dessa två produkter har faktiskt sålt ganska bra och finns fortfarande kvar på hemsidan, nämligen våra bläckfiskar och fjäderhäcklor. Två produkter som vi är mycket nöjda med och kommer att fortsätta sälja under en lång tid framöver. En bra start helt enkelt, men vi insåg att vi behövde fler än två produkter för att kunna driva en e-handelsbutik.

Tillbaka på ritbordet igen och här dök idén upp att vi skulle ta kontakt med Fladen Fishing. Fladens utrustning har vi själva köpt och använt i 99% av fallen där vi själva fiskat, så varför inte sälja de produkterna man själv vill använda? Dessutom skulle vi då spara tid (och pengar?) på att slippa hantera ett stort antal leverantörer utomlands. Efter ett möte med Fladen så blev vi godkända som återförsäljare av deras produkter och nu kunde vi helt plötsligt erbjuda ett riktigt stort utbud på hemsidan. Dessutom, i alla fall enligt oss, till riktigt bra priser, vilket känns grymt kul och motiverande inför framtiden.

För den som är intresserad av siffror så genomfördes totalt 53 försäljningar under 2016 och omsättningen landade på 4503 SEK.


inkomster och utgifter 2016 www.torskdraget.se


Målet för 2017 är att nå en omsättning på 25 000 SEK vilket vi inte tror kommer vara någon omöjlighet, men det innebär en procentuell ökning på hela 555%. Nedan kan ni se en bild över inkomsterna och utgifterna för 2016. För att nå målet så kommer det krävas att vi fortsätter på den inslagna vägen, erbjuder hög kvalitet, kombinerat med bra priser. Vi skall även fortsätta att vara aktiva i socialmedia för att kunna nå ut till nya kunder. Vi är grymt tacksamma till alla som gillar våra inlägg på både Facebook och Twitter! Stort tack!

Detta är en något förkortad historia om bolagets utveckling, men det är ungefär här vi är idag. Nu satsar vi på att fortsätta att utvecklas och växa för att kunna göra större inköp och på så sätt pressa ner priserna ytterligare. Målet är att leverera fiskedrag och utrustning till riktigt bra kvalitet och till riktigt bra priser. Vi vill endast sälja sådant som vi själva skulle använda när vi fiskar själva. Sammanfattningsvis så kan man säga att det varit ett grymt roligt och lärorikt år för oss och vi är extremt taggade på 2017. Vi har god relation med de leverantörer vi använder och produkterna vi säljer håller riktigt bra kvalitet. Jämfört med våra konkurrenter så ligger vi också väldigt bra till prismässigt så det ser ut som att vi i alla fall på pappret skall ha alla förutsättningar till ett framgångsrikt 2017.

Vi önskar er en fortsatt härlig lördag och god fiskelycka under 2017!

Besök gärna vår webshop om ni inte redan gjort det www.torskdraget.se

/Nicklas och Daniel
www.torskdraget.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar